Świnka w trawce pod Jabłonką

Restauracja „Świnka w trawce pod jabłonką” wita Gości

stylowym, a zarazem przytulnym wnętrzem, zapachem świeżych ziół i pieczonego mięsa.

W serwowanych daniach…

wracamy do korzeni polskiej kuchni, czerpiemy z dobroci kaszubskiej ziemi, nasze menu komponując z tego, co dostępne lokalnie – ryb z Morza Bałtyckiego od zaprzyjaźnionych rybaków, mięsa od sprawdzonych i zaufanych dostawców, warzyw i owoców dostępnych sezonowo na targu i ziół, które sami sadzimy. Przygotowujemy przetwory i nalewki, które można kupić na miejscu, by dłużej cieszyć się ich
doskonałymi smakami.

Nasz szef kuchni,

Przemysław Janta to wielbiciel polskich kulinarnych
tradycji, który zaczął profesjonalnie gotować…w czasie studiów na Politechnice. Widać to w jego kuchni – nieoczywiste połączenia smaków
mieszają się z tym, co dobrze znane z kuchni naszych babć, sprawdzone sposoby gotowania przełamuje wykorzystując najnowsze techniki, tworząc
ucztę dla wszystkich zmysłów. Jego potrawy nie tylko świetnie smakują, ale i pięknie wyglądają.

ŚWINKA POD JABŁONKĄ

Premium Yachting

NOwatorskie podejście

do tradycyjnej Kuchni…

aranżacja wnętrza i położenie w centrum tętniącego życiem Sopotu sprawiają,iż „Świnka w  trawce pod jabłonką”to doskonałe miejsce zarówno na szybki lunch, rodzinny obiad, weekendowy wieczór z przyjaciółmi czy randkę w intymnej atmosferze.

Zarezerwuj – z karta inaconcierge – ceny specjalne

1 + 5 =