eatalianissimo

PRIVATE CHEF / KUCHNIA WŁOSKA

WYNAJMIJ SWOJEGO PRYWATNEGO SZEFA KUCHNI

Specjalizujemy się we włoskich daniach….

Podróż po Włoskiej kuchni…

Eatalianissimo to projekt zrodzony z pomysłu dwóch pasjonatów kuchni włoskiej, Alessandro i Stefano. Podróż po włoskiej kuchni. Eatalianissimo to projekt zrodzony z pomysłu dwóch pasjonatów kuchni włoskiej, Alessandro i Stefano.

Alessandro reprezentuje innowacyjność i kreatywność, podczas gdy kuchnia Stefano jest mieszanką tradycji i ekscentryczności. Kucharze umożliwią Ci odkrycie kuchni zarówno z punktu widzenia kultury, jak i walorów artystycznych. Każde danie musi nie tylko być smaczne, ale powinno również cieszyć wzrok.

Poniżej prezentujemy przykładowe MENU dla klientów INAconcierge.

Z kartą INAconcierge – specjalna cena – 10%

MENU I

  • Ośmiornica na kremowych ziemniakach i porze z pomidorkami confit i kroplami pietruszki.
  • Tagliatelle otulone pistacjowym pesto i krewetkami duszonymi w białym winie.
  • Soczysty łosoś w migdałowej panierce podany na kremie z papryki i anchois z warzywami sautè.
  • Sycylijskie cassatelle nadziewane kremem z serka ricotta.

MENU II

  • Sycylijska caponata z chrupiącym dojrzewającym serem i kroplami bazylii.
  • Linguine z atramentem z kałamarnicy, serwowane z miecznikiem, pastą z zielonych oliwek oraz świeżymi pomidorkami.
  • Comber jagnięcy w pistacjowej panierce w akompaniamencie zredukowanego sosu Nero d’Avola z ziemniaczano – parmezanowym flanem.
  • Sycylijskie cannoli nadziewane kremem z serka ricotta.

MENU III

  • Szklane Caprese
  • Szafranowe tagliatelle podane z chrupiącą toskańską pancettą i chipsem z parmezanu.
  • Aromatyzowana rozmarynem i tymiankiem polędwica wołowa, serwowana z zredukowanym sosem z Chianti, kremowym purée z topinamburu i grillowaną cykorią.
  • Tiramisu podlane Cointreau w kompozycji z truskawkami i bazyliowym julienne.

MENU IV

  • Zdekomponowana bakłażanowa parmigiana na kremie pomidorowym z owczą ricottą, miętą i chrupiącym dojrzewającym serem.
  • Gnocchi w akompaniamencie borowików z chipsami z toskańskiej pancetty i płatkami z parmezanu.
  • Aromatyzowana rozmarynem i tymiankiem polędwica wołowa, serwowana z zredukowanym sosem z Chianti, kremowym purée z topinamburu i grillowaną cykorią.
  • Delikatny mousse czekoladowy z sosem malinowo – miętowym.

Dla Włochów jedzenie jest kulturą, sztuką…

nie służy tylko zaspakajaniu fizycznych potrzeb.

Jest to moment przyjemności, sposób aby spędzać czas razem i cieszyć się towarzystwem
rodziny i przyjaciół.

Zacznijmy tę drogę w poprzez kuchnię włoską, poprzez dania bogate w smak, zapach i kolory…

ZAMÓW KUCHARZA DO APARTAMENTU

6 + 1 =