BIAŁY KRÓLIK

RESTAURACJA

Biały Królik poszerza horyzonty smaków; to miejsce
stworzone z fantazją, gdzie rzeczywistość styka się z magią – zwłaszcza na talerzu.

„Biały Królik” to restauracja znajdująca się Quadrille Conference & Spa w Gdyni – luksusowym kompleksie pałacowo-parkowym urządzonym w stylistyce „Alicji w Krainie Czarów”
Lewissa Carrolla.

Już sama nazwa, a także wystrój sal nawiązują do tej bajkowej i wielopoziomowej powieści. Konsekwentnie
„biały królik” miał z założenia być miejscem zaczarowanym i lekko zwariowanym, przestrzenią stworzoną z fantazją, gdzie
rzeczywistość styka się z magią nawet na talerzu, a kuchnia poszerza horyzonty smaków.

Tak oryginalna restauracja potrzebowała odpowiedniego Szefa Kuchni, który by tym oczekiwaniom sprostał.
Wybór padł na Marcina Popielarza. To on w krótkim czasie wyniósł „białego królika” na wyżyny rozpoznawalności, na których nadal się utrzymuje. Świadectwem tego jest docenienie restauracji kolejny rok z rzędu przez renomowany przewodnik kulinarny Gault & Millau.

Menu „białego królika” sięga do korzeni kuchni polskiej, bogatej w mięsa, ryby, warzywa, sery i leśne zioła. Kreatywność Szefa Kuchni pozwala przenieść się w podróż do smaków z dzieciństwa. Specjalnością restauracji są receptury wywodzące się z Kaszub, Żuław, Mierzeii opierające się na lokalnych produktach. Obiekt z dumą wspiera lokalne gospodarstwa, kupując naturalne, świeże i pełnowartościowe składniki od wyselekcjonowanych producentów, co daje pewność, że serwowane dania są zawsze najwyższej jakości.

BIAŁY KRÓLIK

Premium Yachting

DZIŚ BIAŁY KRÓLIK to synonim…

kuchni kreatywnej, degustacyjnej, bogatej w formy, zaskakującej
nietypowym łączeniem smaków, estetyką, wizualnością dań, spajającej tradycję z
nowoczesnością, a także silnie osadzonej w propozycjach regionalnych oraz
polskich. Tradycyjne potrawy ubrane są tu w dodatki, które odpowiadają współczesnym
trendom fine dining. Karta restauracyjna zmienia się średnio co trzy tygodnie,
a propozycje kulinarne Marcina Popielarza nieustannie zachwycają
niepowtarzalnym smakiem i artystycznym wręcz wyglądem.

Motto Szefa Kuchni to : jesteś taki, jaki twój ostatni serwis – niepewność to
największa motywacja do cięższej pracy.

DLA KLIENTÓW INAconcierge ceny specjalne!

Z kartą INAconcierge – 5 % rabatu.

„Podążaj za białym królikiem”
– Lewis Carroll „Alicja w Krainie Czarów”

ZAREZERWUJ STOLIK

12 + 13 =